Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Inverter

inverter

Το Inverter είναι ένας τύπος ελεγκτή κινητήρα που λειτουργεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα μεταβάλλοντας τη συχνότητα και την τάση που παρέχεται στον ηλεκτρικό κινητήρα. Η συχνότητα (ή hertz) σχετίζεται άμεσα με την ταχύτητα του κινητήρα (RPM). Με άλλα λόγια,
όσο πιο γρήγορη είναι η συχνότητα, τόσο πιο γρήγορη είναι η ταχύτητα του κινητήρα.

Εάν μια εφαρμογή δεν απαιτεί από έναν ηλεκτροκινητήρα να λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα, το inverter χρησιμοποιείται για να μειώσει τη συχνότητα και την τάση ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις του φορτίου του ηλεκτροκινητήρα. Όταν οι απαιτήσεις ταχύτητας του
κινητήρα αλλάζουν, το inverter μπορεί να ανεβάσει ή να μειώσει την ταχύτητα του κινητήρα για να καλύψει την απαίτηση της ταχύτητας.

Γιατί να χρησιμοποιήσω ένα inverter;


Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του ενεργειακού κόστους


Εάν έχετε μια εφαρμογή που δεν χρειάζεται να εκτελείται με πλήρη ταχύτητα,
τότε μπορείτε να μειώσετε το ενεργειακό κόστος ελέγχοντας τον κινητήρα με κίνηση μεταβλητής συχνότητας, που είναι ένα από τα πλεονεκτήματα τους.

Τα συστήματα ηλεκτροκινητήρων είναι υπεύθυνα για περισσότερο από το 65% της κατανάλωσης ισχύος σήμερα. Η βελτιστοποίηση των συστημάτων ελέγχου κινητήρα με εγκατάσταση ή αναβάθμιση σε inverter μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας
στην εγκατάστασή σας έως και 70%. Επιπλέον, η χρήση του inverter βελτιώνει την ποιότητα του προϊόντος και μειώνει το κόστος παραγωγής.

Αυξάνει την παραγωγή μέσω αυστηρότερου ελέγχου διεργασιών


Χρησιμοποιώντας τους κινητήρες σας με την πιο αποτελεσματική ταχύτητα για την εφαρμογή σας, θα εμφανιστούν λιγότερα λάθη και, επομένως, τα επίπεδα παραγωγής θα αυξηθούν, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερα έσοδα (πχ σε περιπτώσεις βιομηχανικών εφαρμογών).

Επέκταση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού και μείωση της συντήρησης


Ο εξοπλισμός σας θα διαρκέσει περισσότερο και θα έχει μικρότερο χρόνο διακοπής λόγω συντήρησης όταν ελέγχεται από inverter. Έτσι διασφαλίζεται η βέλτιστη ταχύτητα εφαρμογής κινητήρα. Λόγω του inverter, ο έλεγχος του κινητήρα είναι ο βέλτιστος, προσφέρει καλύτερη προστασία στον κινητήρα σας από υπερφορτώσεις, υπό τάσεις, υπερτάσεις, κ.λπ. Όταν ξεκινάτε ένα φορτίο με inverter δεν υποβάλλετε το μοτέρ στο «στιγμιαίο σοκ» της εκκίνησης, αλλά ξεκινά ομαλά, εξαλείφοντας έτσι τη φθορά του ιμάντα, του γραναζιού και του ρουλεμάν.

Εάν θέλετε να σας προετοιμάσουμε μια ανταγωνιστική προσφορά για Inverter, επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεών μας.