Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κινητήρες συνεχούς ρεύματος

κινητήρες συνεχούς ρεύματος,

Οι κινητήρες συνεχούς ρεύματος (DC) είναι μια ηλεκτρομηχανική συσκευή. Η θεμελιώδης λειτουργία ενός κινητήρα DC βασίζεται στις αρχές του μαγνητισμού. Αποτελείται από δύο βασικά εξαρτήματα: τον σταθερό στάτορα (μαγνήτες και χαλύβδινο περίβλημα) που βρίσκεται στο εξωτερικό και τον εσωτερικό περιστρεφόμενο ρότορα, με έναν μεταγωγέα συνδεδεμένο στον άξονα εξόδου.

Συνήθως, η τάση DC ρέει μέσα από τις ψύκτρες στον μετατροπέα. Αυτό δημιουργεί ένα πεδίο μαγνήτη το οποίο βρίσκεται σε αντίθετη πολικότητα από τους μόνιμους μαγνήτες στο στάτη. Το κύριο πλεονέκτημα του κινητήρα DC είναι η μεταβολή των στροφών του με απόλυτη ακρίβεια και, φυσικά, το χαμηλό κόστος.

Δεδομένου ότι ένας κινητήρας DC μπορεί να λειτουργεί απευθείας από μια μπαταρία (DC) ή έναν απλό ανορθωτή SCR και μπορεί να κατασκευαστεί με μεγάλο εύρος ταχύτητας, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται εκτενώς σε πολλές εφαρμογές. Αυτοί οι κινητήρες απέκτησαν ξανά τη δημοτικότητά τους με τη χρήση των χαμηλού κόστους Tri-Ac, SCR και PWM χειριστήριων.

Οι DC κινητήρες βρίσκονται συνήθως σε οικιακές εφαρμογές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην βιομηχανία λόγω της ευελιξίας τους στην αλλαγή της αναλογίας ροπής προς ταχύτητα.

Εάν θέλετε να σας προετοιμάσουμε μια ανταγωνιστική προσφορά για κινητήρες συνεχούς ρεύματος, επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεών μας.