Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος

Κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος

Οι κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος είναι ηλεκτρομηχανικες συσκευές. Η θεμελιώδης λειτουργία ενός κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος βασίζεται στις αρχές του μαγνητισμού. Ο κινητήρας AC αποτελείται από δύο βασικά εξαρτήματα: τον σταθερό στάτορα και τον εσωτερικό περιστρεφόμενο ρότορα.

Όταν ένα ηλεκτρικό φορτίο (AC) εφαρμόζεται στο πηνίο του σύρματος, γίνεται ηλεκτρομαγνήτης, δημιουργώντας μαγνητικό πεδίο. Με απλά λόγια, τα ελάσματα παρέχουν μεγάλη γωνιακή μετατόπιση μεταξύ του στάτη(πηνία) και του ρότορα δημιουργώντας κίνηση. Στη συνέχεια, ο άξονας αρχίζει να περιστρέφεται, λειτουργώντας τον κινητήρα. Η μηχανική κίνηση προέρχεται από τη χρήση της δύναμης που ασκείται από τα περιστρεφόμενα μαγνητικά πεδία που παράγεται στον στάτορα από το εναλλασσόμενο ρεύμα που ρέει μέσω των πηνίων του. Έτσι συγχρονίζονται σε συχνότητα, με αποτέλεσμα σταθερή ταχύτητα.

Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι η εσωτερική διαμόρφωση των ελασμάτων και των πηνίων επιτρέπει σε αυτούς τους κινητήρες να λειτουργούν με συγκεκριμένες ταχύτητες, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας κινητήρας 2 πόλων AC λειτουργεί στις 3600 RPM και ένας κινητήρα 4 πόλων AC στις 1800 RPM.

Πολλές παραλλαγές ταχύτητας είναι διαθέσιμες, (παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων για επιλογές ταχύτητας.) Δεδομένου ότι αυτοί οι τύποι κινητήρων δεν περιέχουν μαγνήτες ή πολύπλοκους ελεγκτές για λειτουργία, τους καθιστά πολύ οικονομικούς στην κατασκευή με αποτέλεσμα την χαμηλή τιμή αγοράς. Σε εφαρμογές υψηλότερης ιπποδύναμης, ο κινητήρας AC είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους κινητήρες που υπάρχουν.

Ένα άλλο από τα πλεονεκτήματα των κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος είναι η απίστευτα ομαλή λειτουργία που μπορούν να προσφέρουν ως αποτέλεσμα της χαμηλής ροπής.

Εάν απαιτείται ή επιθυμείτε έναν κινητήρα μεταβλητής ταχύτητας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας τριφασικός κινητήρας AC με μονάδα μεταβλητής συχνότητας(VFD). Με απλή μεταβολή της τάσης και της συχνότητας της εφαρμοζόμενης κυματομορφής χρησιμοποιώντας VFD, μπορεί να ελεγχθεί η ταχύτητα και η ροπή του κινητήρα. Αυτοί οι τύποι κινητήρων είναι ευρέως διαθέσιμοι και με τα VFD για τον έλεγχο της ταχύτητας, είναι οικονομικοί στη χρήση.

Εάν θέλετε να σας προετοιμάσουμε μια ανταγωνιστική προσφορά για κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος, επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεών μας.